Burrata salade met geroosterde groenten van Val & Rosa

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Burrata salade met geroosterde groenten van Val & Rosa

zoete aardappel
gele paprika
rode paprika
courgettes
olijfolie
harissa pasta uit tube
bollen burrata
basilicum
granaatappel (of een bakje met alleen de pitjes)
gezouten pistachenoten

Benodigdheden

  • Oven met bakpapier en bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de zoete aardappel af en snijd eventueel de oneffen stukken eruit. Snijd de zoete aardappel vervolgens in grote stukken. Snijd ook de paprika en de courgette in grote stukken. Doe deze gesneden groenten vervolgens in een kom en voeg hier de olijfolie en de harissa aan toe en meng dit goed door.
  2. Wanneer de groenten goed bedekt zijn met de harissa, schep je de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de groenten goed uit en strooi naar smaak nog een beetje peper en zout over de groenten. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Het is belangrijk dat de aardappel een bite heeft en niet helemaal zacht wordt. Prik even in de aardappel om te controleren of hij goed is. Wanneer je hem te hard vindt gaar je de groenten nog iets langer in de oven.
  3. Leg ondertussen de buratta op de borden en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd hem eventueel nog in wat kleinere stukken om de pitjes eruit te halen. Knijp goed in de schil, want hierdoor laten de pitjes sneller los. Pel daarna eventueel de pistache noten als je deze ongepeld hebt gekocht. Doe de granaatappel pitjes in een kom samen met de pistachenoten en snijd de basilicum fijn en voeg dit hieraan toe.
  4. Haal de groenten uit de oven en schep een beetje op het bord. Je kunt dit gerecht warm of koud serveren. Enjoy! 

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.